Băsescu și Tăriceanu, schimb de ironii la ședința de plen din Parlament: „Fiecare cu gașca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetățenii”

Publicat: 08 02. 2017, 19:22

Președintele Senatului i-a răspuns lui Traian Băsescu spunându-i că în vreme ce acesta este ocupat cu Serviciile, PSD și ALDE erau ocupate cu cetățenii. Fostul președinte nu a ratat ocazia și l-a mustrat pe Călin Popescu Tăriceanu, spunându-i că în perioada protestelor nu s-au arătat a fi alături de cetățeni și că le-a fost teamă să le răspundă la telefon. 

Tăriceanu a susținut că este sunat chiar și noaptea de cetățeni. Întrebat de Traian Băsescu câte injurii primește din partea acestor cetățeni, președintele Senatului a spus că numărul lor nu-l depășește pe acela al celor care îl înjură pe fostul președinte. 

A fost momentul în care Liviu Dragnea a intervenit în discuție și i-a invitat pe cei doi la el în birou pentru a continua discuția, propunere completată de Tăriceanu cu replica „La un whiskey”. 

Redăm, în continuare, dialogul integral:

Tăriceanu: Spuneți că nu s-a aprobat niciun protocol între SRI și DNA. Dar spuneți „Sunt cel mai bine informat om din țară”. Și atunci vă întreb: Cum de această informație nu a ajuns a dumneavoastră? Ori ați fost informat, ori ați fost tras în piept.

Băsescu: Am ajuns la concluzia că pot să-mi mențin afirmația. Am fost cel mai bine informat om politic, dar n-am știut decât 10%. În condițiile astea vă dați seama cât știu cei doi președinți de Cameră, dacă președinții știu 10%?!

Tăriceanu: Fiecare cu gașca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetățenii.

Băsescu: Așa e. Am văzut cât sunteți cu cetățenii numai zilele astea prin Piața Victoriei. Că toți erați pitiți de frică că v-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiți de ei? Vorbiți cu ei la telefon.

Tăriceanu: Pe mine mă sună și noaptea. Nicio grijă.

Băsescu: Câți vă înjură?

Tăriceanu: E greu să depășescă numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.

Dragnea: Domnule Tăriceanu, domnule Băsescu, vă invit, după ședință la mine în birou să continuați discuția.

Tăriceanu: La un whiskey.