Băsescu spune că a „renunțat” la deplasarea în SUA care l-ar fi costat 2,3 milioane de lei

Publicat: 29 10. 2013, 12:34
Actualizat: 10 08. 2015, 21:19

La nici o săptămână de la vizita premierului Victor Ponta la Casa Albă, președintele Traian Băsescu susține că el avea programată în acest an o vizită în Statele Unite ale Americii la care a „renunțat” din motive financiare. Mențiunea a fost făcută în contextul în care Băsescu a fost întrebat de jurnaliști cum va afecta Administrația prezidențială tăierea bugetului la rectificarea programată mâine în Guvern.

„Noi am fost de acord cu o reducere la deplasări, pentru că, dacă ați văzut, pentru deplasarea în SUA mi-ar fi trebuit 2,3 milioane de lei. Am renunțat la ea și am rămas cu banii pe care îi aveam. Un milion și ceva i-am cedat bugetului de stat. Deci, nu ne afectează”, a comentat  Băsescu.

În forma ordonanței de rectificare avansată de Ministerul Finanțelor pe amsa Guvernului, bugetul Președinției va scădea cu 1 milion de lei la a doua rectificare din acest an. În scădere se ajustează bugetele  mai multor ministere între care Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanțelor, Curtea Constituțională ANI. Serviciile de informații, Camera Deputaților și Senatul se numără printre instituțiile care vor primi bani la rectificare.