Băsescu spune că nu merge la lansarea candidaților PDL

Publicat: 06 05. 2012, 11:44
Actualizat: 07 05. 2012, 14:12

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu va merge duminică la lansarea candidaților PDL, însă a menționat că va găsi „o formulă” să le mulțumească democrat-liberalilor pentru costurile pe care le-au „încasat ca urmare a trecerii țării prin criză”.

Conform imaginilor difuzate de stirileprotv.ro, șeful statului a fost întrebat de ziariști, la plecarea dintr-un hipermarket unde a făcut cumpărături, dacă intenționează să meargă duminică la lansarea candidaților PDL, el admițând că a fost invitat, dar precizând că nu va merge.

„Dcă era un Congres … E adevărat că poate sunt îndreptățiți să spere într-o prezență, pentru că au fost partidul care a dus greul extraordinar din perioada crizei. Dar o să găsesc eu o formulă să le mulțumesc pentru costurile pe care le-au încasat ca urmare a trecerii țării prin criză”, a spus Băsescu.

PDL organizează, duminică, lansarea națională a candidaților partidului în alegerile locale. La acest eveniment, care va avea loc la Sala Polivalentă de la ora 11.00, PDL a anunțat prezența a peste 7000 de participanți, membri ai partidului.

Premierul demis Mihai Răzvan Ungureanu este așteptat să participe, duminică, la evenimentul de lansare a candidaților PDL pentru alegerile locale din 10 iunie, au declarat pentru MEDIAFAX surse democrat-liberale. Conform surselor citate, Ungureanu a fost invitat la lansarea candidaților PDL încă înainte ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar după căderea Guvernului au existat discuții în privința oportunității prezenței acestuia la evenimentul democrat-liberalilor. De altfel, lansarea candidaților PDL a fost amânată de două ori până acum, prima dată fiind programată în 21 aprilie. Pe de altă parte, unii democrat-liberali așteaptă ca acesta să dea și un mesaj mai clar în privința proiectului său politic.