BEC RESPINGE protocolul Aianței Dreapta Unită / USR: Vom ataca la ICCJ respingerea protocolului

Publicat: 17 03. 2024, 12:41
Actualizat: 17 03. 2024, 12:41

Biroul Electoral Central a votat, duminică, pentru respingerea protocolului de protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită, în vederea participării la alegerile care vor avea loc în data de 9 iunie.

Au fost 11 voturi împotriva admiterii, 3 pentru și o abținere. Un membru a lipsit.

USR, PMP și Forța Dreptei au depus, sâmbătă, la BEC protocolul de constituire a alianței. Tot sâmbătă, a fost votată în unanimitate solicitarea avocatului Viorel Mocanu de a fi respins reprezentantul PMP în Biroul Electoral Central.

Motivul solicitării de respingere a documentului depus de cele trei formațiuni politice în reprezintă nelegalitatea semnăturii lui Eugen Tomac.

Reprezentantul PSD în BEC Viorel Mocanu, a declarat, sâmbătă, pentru Gândul că protocolul este „semnat tot de către domnul Eugen Tomac, care nu este reprezentantul legal al PMP, potrivit registrului partidelor politice de la Tribunalul București, întrucât în vigoare, cel validat, este statutul domnului Cristian Diaconescu”.

USR a anunțat că va ataca la Înalta Curte de Casație și Justiție respingerea protocolului Alianței Dreapta Unită. Președintele USR, Cătălin Drulă, consideră abuzivă decizia de astăzi a Biroului Electoral Central.

Decizia de astăzi nu are nicio legătură cu legile și regulile dintr-un stat democratic. Este doar o încercare de a ne împiedica să participăm în alegeri sub Alianța Dreapta Unită, o încercare disperată a marionetelor lui Iohannis, care știu că li se apropie sfârșitul politic, a transmis Drulă.

CITEȘTE ȘI: