Blaga, „revoltat” de regionalizarea prin asumarea răspunderii și de „statul de cumetrie”: „Ponta aplică principiile clanurilor interlope”

Publicat: 29 04. 2013, 13:51
Actualizat: 26 03. 2015, 20:41

Liderul PDL, Vasile Blaga, se declară „revolatat” de anunțul lui Liviu Dragnea care loasă deschisă varianta ca USL să treacă rapid proiectul regionalizării prin angajarea răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, până în noiembrie.

„Este revoltător că o coaliție de 70% stabilește procedura tehnică înainte de a spune ce vor să facă în legătură cu regionalizarea, poate cel mai important proiect. Nu am văzut nicio propunere. Presupunem că adevărata intenție a USL este de a face regiunile vasale USL. Nu au în vedere nici restrângerea birocrației. Ba chiar, prin bunăvoința finului Chițoiu am văzut că vor fi noi taxe”, a spus Blaga, la finalul ședinței de conducere a PDL.

Liderul PDL reproșează conducerii USL și că „statul devine o mare cumetrie”. „Ponta aplică aceleași principii ca și clanurile interlope, își împart teritoriul: Finanțele la Rușanu, județele la PSD, Justiția la Ponta”, susține Blaga, după ce săptămâna trecută Parlamentul a învestit în funcție noua conducere a Autorității de Supraveghere , în frunte cu liberalul Dan Radu Rușanu, nașul de cuniuniei al vicepremierului Daniel Chițoiu.