Boc: „Băsescu este liderul de facto al dreptei din România”

Publicat: 27 03. 2013, 13:21
Actualizat: 31 07. 2014, 05:52

Fostul președinte al PDL Emil Boc susține că Traian Băsescu este liderul „de facto” al dreptei din România și „cel mai important politician care s-a afirmat ca om de dreapta”, iar acest fapt „nu poate fi ignorat de niciun proiect politic din România”, transmite corespondentul Mediafax.

Întrebat, miercuri, într-o conferință de presă, ce știe despre Mișcarea Populară, Emil Boc a răspuns că nu știe detalii despre acest proiect, dar că se va informa.

„Nu știu multe date, în Cristian Diaconescu am încredere, îl știu un om responsabil, de dreapta, și de aceea a rupt contactul cu PSD. Mi-am dat seama încă de când era în Guvern că avea o atitudine mult mai de dreapta, europeană și deschisă decât restul miniștrilor PSD din Guvern și este o bilă albă. Nu știu detalii despre program și mă voi informa în perioada următoare. Cert este că Traian Băsescu este liderul de facto al dreptei din România, este cel mai important om politic care s-a afirmat ca om de dreapta. Acest lucru nu poate fi ignorat de niciun proiect politic din România. Nu mă întrebați de modalități, de forme de colaborare, este prea devreme, dar acest lucru nu trebuie uitat și ignorat de nimeni”, a spus Boc.

Întrebat în continuare despre mesajul transmis de șeful statului după Convenția Națională a PDL, când a spus „adio PDL”, Boc a răspuns că speră într-un nou parteneriat cu președintele Traian Băsescu.

„Mesajul președintelui Băsescu nu este un element pozitiv, sunt mai idealist și sper ca, pe termen scurt, mediu sau lung, să fie din nou un parteneriat cu președintele Traian Băsescu. Sub ce formă nu știu”, a adăugat Emil Boc.

Consilierul prezidențial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, într-o postare pe blog, că a decis, împreună cu „colegii” săi, să inițieze procedurile pentru înființarea Fundației „Mișcarea Populară”, menționând că „noua formă de expresie” își propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro