Boc, întrebat despre raportul de audit în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului: „Nu sunt expert în capace de toaletă”

Publicat: 23 07. 2012, 18:11
Actualizat: 02 04. 2019, 06:14

Fostul premier Emil Boc a fost întrebat, luni, într-o conferință de presă la Cluj, cum comentează raportul de audit în MDRT a cărui concluzie a fost, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, că a avut loc un „jaf cu banul public”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a răspuns că nu este expert în achiziții publice pentru capace de toaletă.

„Nu sunt expert în achiziții publice pentru capace de toaletă, așa cum am văzut că reprezintă unul din obiectivele raportului de audit. M-ar interesa să știu câte săli de sport sau bazine de înot au fost începute în guvernarea Tăriceanu și continuate în guvernarea după 2009 și atunci poate am avea o imagine corectă asupra acelui raport de audit”, a declarat Emil Boc.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Eduard Hellvig, a prezentat, luni, concluziile unui raport de audit în MDRT pentru perioada în care conducerea instituției a fost asigurată pe Elena Udrea (PDL).

Potrivit ministrului, concluzia raportului de audit în MDRT, pentru perioada 2009-2012, în ceea ce privește Compania Națională de Investiții (CNI) și PNDI, este că a avut loc un „jaf cu banul public”.

Eduard Hellvig a declarat că planurile de achiziții ale MDRT pentru perioada respectivă au inclus cumpărarea de capace de toaletă în valoare de 15.000 de euro.