Boc lui Antonescu: E bine să lăsăm să spună autoritățile statului ce este de făcut în continuare

Publicat: 18 08. 2012, 20:14
Actualizat: 27 09. 2018, 19:57

Fostul premier Emil Boc i-a recomandat președintelui interimar, Crin Antonescu, care afirma că sunt șanse mici ca Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni după referendum, să lase autoritățile statului să spună ce este de făcut în continuare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că, din punctul său de vedere, lucrurile sunt clare în ceea ce privește rezultatele referendumului și că în nicio matematică din lume „46,2 la sută nu înseamnă 50 la sută plus unu”.

„Eu voi respecta ceea ce va spune Curtea Constituțională, nu ce spune Crin Antonescu. În acest moment, cred că e bine să lăsăm să spună autoritățile statului ceea ce este de făcut în continuare. Din punctul meu de vedere, rezultatele sunt foarte clare, avem un referendum cu un rezultat confirmat de BEC, care trebuie transmis Curții Constituționale și care să constatate că referendumul nu poate fi validat și, în consecință, președintele se întoarce la Cotroceni. În nicio matematică din lume 46,2 la sută nu înseamnă 50 la sută plus unu”, a spus Boc.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că șansele lui Traian Băsescu de a se întoarce la Cotroceni sunt infime, iar acesta nu va reveni în funcție, el arătând că decizia Curții Constituționale va fi pentru validarea referendumului.

„Domnul Traian Băsescu nu se simte bine și nu va reveni la Cotroceni. Cred că șansele lui Traian Băsescu de a reveni la Cotroceni sunt infime”, a spus Antonescu.