Bogdan Diaconu, prima reacție după ce fosta gimnastă Maria Olaru a făcut public divorțul lor

Publicat: 24 03. 2017, 16:00
Actualizat: 28 09. 2018, 02:25

„Prin acest mesaj, anunț pe oricine se arată interesat de persoana mea, că am divorțat , prin procedură notarială, de fostul meu soț. Despărțiea efectivă s-a produs de la jumătatea anului 2016, atunci când m-am convins că avem idei diametral opuse, ireconciliabile, asupra principalelor valori morale în jurul cărora se coagulează o familie normală, onorabilă. Faptul că n-am introdus încă de atunci actele de divorț se datorează activităților sale politice, în care nu m-am amestecat niciodată, înțelegând că sunt chestiuni care nu mă privesc, chiar dacă eram tot mai în dezacord cu ele. Deși trăiam separați n-am vrut să fiu acuzată, sau doar bănuită, că aș fi contribuit, prin decizia mea, la eșecul său politic. Cu atât mai puțin că aș fi ales divorțul după ce n-a mai fost deputat. Nimic mai străin de mine decât duplicitatea, minciuna, oportunismul sau demagogia, etc proceduri atât de utilizate de către politicieni. Iar cei care mă cunosc pot confirma oricând”, a scris, pe Facebook, Maria Olaru,destulde acidăla adresa fostului soț: „Am simțit nevoia să fac publice aceste amănunte întrucât, în mod regretabil și de neînțeles pentru mine, un ziar important, criticându-l pe politicianul B.D., nu i-a precizat numele, preferând formula «soțul gimnastei Maria Olaru». Nu contest fondul acelui material de presă – ROG doar să nu mai fiu asociată cu persoana respectivă și cu actele sale sociale”.

La puțin timp a venit și așteptate reacție a lui Bogdan Diaconu, una deloc agresivă, politicianul refuzând să intre în polemică: „Nu am cum să comentez, ci doar să confirm. Pentru mine, Maria rămâne mama copilului meu. Mai multe de atât nu sunt de comentat. Eu nu cred că am disponibilitatea de a comenta alegerile politice ale Mariei. Pentru mine, Maria rămâne fosta soție și mama fiului meu. Voi avea grijă să-i fie bine atât ei, cât și copilului. Sunt lucruri de nuanță – adevărul e întotdeauna la mijloc…
Am avut o căsnicie sau o relație cu mult timp înainte să se producă căsătoria… Este o custodie comună, doar că domiciliul copilului e la mamă. Nu am avut ce să împărțim, pentru noi lucrurile sunt foarte simple. E alegerea Mariei ce declarații va face, nu vreau să duc discuția în acest sens… Nu regret nimic din mariajul cu Maria și o să uit tot ce a fost negativ”.