Borbely: Maghiarii nu sunt influențați de politicienii ungari care vin în campanie în România

Publicat: 26 10. 2012, 16:21
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23

Borbely a fost întrebat, la Târgu Mureș, despre un anunț al Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, potrivit căruia secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria Nemeth Zsolt va fi prezent, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la conferința în care vor fi anunțați candidații PPMT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepreședintele politic al UDMR a spuns că el credea că atât partidul de guvernământ din Ungaria, FIDESZ, cât și Guvernul Ungariei „au tras învățăturile de rigoare” după campania pentru alegerile locale, când maghiarimea din Transilvania nu a fost influențată de apariția politicienilor ungari în campanie.

„Au venit (politicieni din Ungaria – n.r.), au încercat să facă campanie, nu numai că n-au avut succes, ci dimpotrivă. Deci ei pot să vină și acum. Maghiarimea oricum nu e influențată de aceste apariții. E problema lor. (…) Eu credeam că au tras concluziile de rigoare, nu e niciun fel de problemă, pot să vină, dar nu influențează cu nimic nici campania noastră, nici rezultatul alegerilor”, a spus Borbely.

PPMT a anunțat că își va prezenta candidații sâmbătă, la Cluj, iar la eveniment este așteptat și Németh Zsolt, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria.