Borc îi răspunde lui Ponta: „Cu băiatul meu am stat la coadă la Londra 5 ore, pe ploaie, fără să reușim să votăm”

Publicat: 23 08. 2016, 11:49
Actualizat: 30 08. 2016, 15:47

Vicepremierul Costin Borc a reacționat pe Facebook în urma declarațiilor făcute de fostul premier, Victor Ponta, cu privire la votul din diaspora din noiembrie 2014.

„Domnul Victor Ponta mi-a amintit de încă o lipsă a guvernului tehnocrat- Nu avem … tupeu. Cum pot altfel califica afirmația domniei-sale despre cozile de la secțiile de vot din străinatate? Împreună cu băiatul meu am stat la coadă la Londra, în noiembrie 2014, preț de vreo 5 ore, pe ploaie, fără să reușim să votăm”, a scris Borc pe Facebook, adăugând faptul că în jurul său erau oameni veniți din toate părțile Angliei pentru a vota și că pe măsură ce și-au dat seama de felul în care sunt organizate alegerile în afara țării, majoritatea l-au votat pe actualul președinte, Klaus Iohannis.

„I-am auzit sunând acasă și rugându-și rudele să nu voteze cu Victor Ponta. Și nici nu cred că au greșit, văzând cum sunt astăzi tratați”, a mai precizat Borc.

Fostul premier Victor Ponta a susținut, duminică seara, în cadrul unei emisiuni televizate, că la ultimele alegeri prezidențiale unii cetățeni români din afara țării se așezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi și pentru a fi arătați la televizor.

„Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se așezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor”, a afirmat Ponta, adăugând faptul că la alegerile din 2014 au fost înființate la fel de multe secții de votare câte au fost și la alegerile anterioare.

De asemenea, Ponta a susținut că unul dintre motivele pentru care a demisionat de la Guvern, în noiembrie 2015, a fost acela că ar fi fost informat de Gabriel Oprea, la acea vreme vicepremier și ministru de Interne, că se pregăteau proteste violente și incendierea unor instituții – un Maidan ca în Ucraina.

„Se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, așa, un Maidan. Or, eu am spus, că atunci era ministru de Interne domnul Oprea, am zis – nici vorbă, niciun jandarm, nu că nu… Domnule, lăsați în pace să facă ce vor, nu există în România jandarmi care bat oameni cât sunt eu prim-ministru”, a declarat Victor Ponta.