Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat cu proteste la Cluj Napoca

Publicat: 19 06. 2018, 15:53

This browser does not support the video element.

Marți, Călin Popescu Tăriceanu a fost întâmpinat la sediul ALDE Cluj de câțiva protestatari care i-au cerut să semneze pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice” și au scandat „Nu vrem să fim conduși de hoți”.

Pe afișele protestatarilor erau mesaje precum „ALDE a mai câștigat un penal” (cu referire la Marius Nicoară – n.r.), „Suntem cu ochii pe voi” sau „Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”.

De asemenea, o tânără a spus la megafon că „susținătorii hoților nu au ce căuta la Cluj„. Tăriceanu a trecut pe lângă cele câteva persoane fără să le vorbească.

Senatorul de Cluj, Marius Nicoară, a anunțat luni că trece de la PNL la ALDE, acuzând actuala conducere a liberalilor că a luat măsuri prin care a arătat că PNL nu mai este exponentul luptei pentru o justiție fără interferențe exterioare. El contestă măsurile luate de actuala conducere a PNL și susține că liberalismul în forma construită și promovată în acea perioadă nu se mai regăsește în actuala formă a Partidului Național Liberal. Printre situațiile care l-au determinat să constate că PNL nu mai este construcția pornită acum 28 de ani, Nicoară a enumerat faptul că PNL se opune noului Cod Administrativ, că nu este sprijinit aeroportul și parcurile industriale și că PNL nu mai este un simbol al democrației.