Camera Deputaților amână din nou legea achizițiilor publice. Ce sume poate pierde România

Publicat: 03 05. 2016, 18:28
Actualizat: 09 05. 2018, 07:22

„Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională, urmează ca în cadrul ședinței consacrate votului final din data de 04.05.2016, să voteze o serie de proiecte legislative ce se constituie în priorități legislative importante ale Guvernului, respectiv cele patru proiecte de legi aferente pachetului legislativ care transpune noile directive europene în domeniul achizițiilor publice, proiecte pentru care de altfel v-am solicitat sprijinul pentru urgentarea adoptării acestora”, susține premierul Dacian Cioloș în adresa înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Cioloș a subliniat, în adresa înaintată BP, riscurile cu care se poate confrunta România, în relația cu Comisia Europeană, ținând cont de depășirea termenului limită impus pentru procesul de transpunere a Directivelor, „element ce este de natură să ducă la inițierea procedurii de infringement din partea CE”.

Premierul a invocat și „ importanța și urgența” adoptării proiectului de lege pentru aprobarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, în forma amendată de comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

Cioloș a transmis BP intenția sa de a participa, „împreună cu toți membrii Guvernului”, la ședința Camerei Deputaților consacrată votului final din 04.05.2016.

Secretarul PSD al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a precizat, însă, la finalul ședinței BP, că miercuri nu va fi programat vot final.

„Mâine nu este vot final. La solicitarea Comitetului liderilor s-a hotărât ca mâine să nu fie vot final. Mâine avem ședință comună a Camerei Deputațior și Senatului, dar s-a hotărât să nu fie vot final”, a declarat Marcel Ciolacu.

Este a treia oară când deputații amână votul asupra pachetului de legi.