Când ar putea veni Volodimir Zelenski în România? Surse: Klaus Iohannis l-a invitat pe președintele Ucrainei la Summitul I3M

Publicat: 26 07. 2023, 14:46
Actualizat: 26 07. 2023, 15:12

Administrația Prezidențială a trimis invitația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a participa la Summitul Inițiativa celor Trei Mări (I3M), care se desfășoară pe 6 septembrie, la București, conform unor surse politice.

Administrația Prezidențială nu a confirmat informația, până la acest moment.

Pe 7 septembrie, se desfășoară Forumul de Afaceri Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Guvernul României, prin ministerele de resort, la care este invitată și o delegație ucraineană.

La începutul lunii iulie, Volodimir Zelenski a efectuat un turneu în mai multe țări, precum Bulgaria, Cehia și Slovacia, care s-a încheiat la Istanbul, unde s-a întâlnit cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, care reunește cele 12 state membre ale UE aflate între mările Adriatică, Baltică și Neagră (Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Slovenia).

Principiile de bază ale Inițiativei celor Trei Mări sunt: promovarea dezvoltării economice, creșterea coeziunii la nivel european și consolidarea legăturilor transatlantice, transmite MAE.

Foto: presidency.ro