Care este adevăratul motiv pentru care Cioloș l-a șters de pe lista Guvernului pe Baciu: „L-am retras imediat ce am aflat”

Publicat: 16 11. 2015, 15:38

„L-am retras (pe Andrei Baciu – n.r.) pentru că așa am decis eu. Am aflat uitându-mă în presă. Colegii mei, colaboratorii mei care urmăresc presa mi-au semnalat acest lucru și în următoarele cinci minute am luat decizia”, a declarat Cioloș.

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloș a spus că după ce l-a nominalizat. „Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experiența pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experiența și din discuțiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante”, a declarat Cioloș.

Întrebat de ce l-a retras pe Andrei Baciu, Cioloș a spus: „Pentru că sunt niște lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calități, competențe profesionale și idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile și nu vreau să pătez în niciun fel imaginea și integritatea acestui guvern și de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat.”

Premierul desemnat a mai spus că și-a asumat propunerea și că își asumă, de asemenea, și decizia de a-l scoate de pe listă.