Cătălin Predoiu despre întâlnirile pe care le-a avut cu ambasadorul SUA: „Am discutat despre pregătirea profesională a magistraţilor”

Publicat: 18 02. 2020, 18:54
Actualizat: 20 02. 2020, 22:09
JUSTIȚIE. Predoiu, la întâlnirea cu membrii Declic: Desființarea SIIJ rămâne un obiectiv al Ministerului / Sursă Foto: Gândul

Cătălin Predoiu, ministrul desemnat pentru portofoliul Justiţie ,  a fost întrebat, la audierea sa în comisiile parlamentare de resort, de un coleg din PNL despre întâlnirile dese pe care le-a avut în ultima perioadă cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Întrebarea i-a fost pusă, marţi, la audierea în comisiile juridice reunite ale Parlamentului de către deputatul PNL Vasile Varga, pentru ca alţi parlamentari din Opoziţie să nu profite şi să chestioneze pe Cătălin Predoiu, notează Mediafax.

„Au fost două întâlniri, la Ministerul Justiţiei şi o întâlnire la Ambasada SUA. Am discutat despre pregătirea profesională a magistraţilor şi ni s-a spus că ni se oferă sprijin pentru orice pregătire, în lupta împotriva traficului de persoane şi corupţiei”, a explicat Cătălin Predoiu, la audierea de marţi.

Ministrul desemnat pentru portofoliul Justiţie a precizat că datorită acestei colaborări experţii români din  justiţie vor fi mai eficienţi.

„Nu ni se cere nimic. Ni se oferă tot. Care este problema? Cu ce vă supără că experţii români vor fi mai eficienţi?”, a conchis Predoiu.

Cătălin Predoiu a primit aviz negativ în comisiile juridice reunite ale Parlamentului, după o audiere care a durat peste două ore. Au fost 37 de voturi „împotrivă”, 26 de voturi „pentru” şi 10 abţineri.

Audierile miniştrilor Guvernului Orban 2 au început luni şi se vor încheia miercuri. Votul de învestire va avea loc într-un plen reunit pe 24 februarie, începând cu ora 16.00.