CCR decide joi când se va pronunța pe tema refuzului lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi

Publicat: 03 05. 2018, 10:38

Pe 23 aprilie, Curtea Constituțională a primit sesizarea Guvernului cu privire la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o revoca din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, 23 aprilie, după întâlnirea cu premierul, că i-a prezentat Vioricăi Dăncilă proiectul de sesizare a CCR, iar aceasta a fost de accord și l-a semnat.

Șeful statului a refuzat să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi, anunțând că motivele invocate de ministrul Justiției nu au fost de natură să îl convingă.

Pe 22 februarie, ministrul Justiției Tudorel Toader a cerut revocarea șefei DNA, reținând în sarcina acesteia 20 de „acte și fapte de netolerat”. Printre acestea, Toader a menționat ancheta în cazul OUG 13, refuzul de a se prezenta la audierile din Parlament, falsurile din dosare, lipsa unei reacții adecvate în cazul presupuselor abuzuri de la DNA Ploiești, precum și afectarea imaginii României prin dezinformarea forurilor europene.

Timp de 80 de minute, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat, în sinteză, raportul de 36 de pagini privind activitatea managerială la nivelul conducerii DNA, reținând în sarcina Laurei Codruța Kovesi 20 de „acte și fapte de netolerat”, pentru care a cerut revocarea.