Ce a găsit Sever Voinescu în partidul său: „Tone de prostie, nesimțire și oportunism”

Publicat: 24 03. 2013, 14:05
Actualizat: 08 01. 2020, 23:24

Sever Voinescu atacă dur partidul din care face parte la câteva ore după terminarea alegerilor în care a fost desemnat câștigător Vasile Blaga. „Am notat tone de prostie și nesimțire din partea unora care, altfel, se dau prinți și prințese”, scrie Sever Voinescu, într-o postare pe Facebook.

„Votul în Convenție a arătat că linia de fisură este la jumătatea partidului – ceea ce e foarte periculos. Nu cred că Blaga are abilitatea politică să gestioneze o asemenea situație. Răbufnirile lui din Convenție și de după dovedesc lipsă de inteligență politică – știam asta despre el de mult timp. Oricum, a câștigat cu o diferență foarte mică și va avea imense dificultăți să conducă acest partid”, scrie Voinescu.

El punctează și despărțirea de Băsescu, pe care o consideră „o greșeală imensă”, fără a da mai multe detalii.

Cu ocazia Convenției, Voinescu spune că și-a „limpezit și lista e prieteni”. „Am notat și tone de prostie și nesimțire din partea unora care, altfel, se dau prinți și prințese. Oportunism gros cât grăsimea pe gâtul porcului de Crăciun și multă, multă frică strigată aproape isteric. Mi-am limpezit lista de prieteni din PDL. Din acest punct de vedere, chiar m-a ajutat această Convenție. Știu mai bine cine sunt cei care sunt ca mine (și putem fi prieteni) și cine nu.”

Sever Voinescu crede că 95% dintre delegații participanți la Convenție doresc un PDL așa cum este el acum. „Așa o să-l aibă”, prognozează el.

În finalul comentariului, Voinescu le mulțumește celor 200 de delegați care au votat cu reformiștii: „Ei sunt oameni liberi și ne asemănăm! Vom fi și pe mai departe solidari. Noi suntem liniștiți și încrezători. Chiar dacă am fost învinși atît de crunt, noi știm că avem dreptate.”