Ce a înțeles Grindeanu din evaluarea lui Kovesi. Concluzia „pe scurt”, după o discuție cu ministrul Justiției

Publicat: 30 03. 2017, 11:15

This browser does not support the video element.

„Ca lupta anticorupție să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcționeze foarte bine, dar mecanismele nu stau și nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentat de dl. Negulescu sau de dna Kovesi, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice”, a declarat Sorin Grindeanu, la sosirea la un eveniment organizat de Aspen România.

El a mai spus că a acordat și continuă să acorde ministrului Justiției, Tudorel Toader,”credit total”.

„Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu dl ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat și sunt de accord cu ele”, a adăugat premierul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi, întrebat dacă evaluarea șefilor de parchete nu ar fi trebuit făcută de un procuror desemnat, că el și-a exercitat competențele legale și constituționale.

,Nu m-am uitat aseară la televizor absolut deloc. Nu știu care sunt criticile, dar vă asigur că sunt proceduri diferite, iar eu mi-am exercitat competențele mele legale și constituționale. La revedere!”, a declarat, joi, ministrul Justiției, Tudorel Toader, la intrarea în ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrebat dacă evaluarea nu ar fi trebuit făcută de un procuror desemnat.

El a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General și DNA că momentan nu este oportună declanșarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr și a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kovesi, dar că instituțiile vor fi monitorizate.