Ce a răspuns Traian Băsescu, întrebat cine ar fi cel mai bun premier

Publicat: 20 07. 2016, 15:54
Actualizat: 27 03. 2019, 18:05

„Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”, a răspuns Traian Băsescu, zâmbind, după congresul prin care UNPR a fost absorbită de partidul său. Întrebat dacă și-ar dori să fie premier, Traian Băsescu a afirmat: „Mi-ați spus de profil și atunci v-am spus”.

Fostul președintele le-a explicat delegaților prezenți la congres că prioritățile noului partidului țin de o lege nouă a sănătății, depusă de PMP încă din 2015 în Parlament.

„În iarna lui 2012 această lege a scos oameni în stradă la București. Și în 2012 era târziu să modernizăm sistemul de sănătate, dar pentru că se refuză cu obstinație, deprecierea sistemului de sănătate va continua”, a spus Băsescu.

Un alt obiectiv trebuie să fie educația, adică revenirea la forma inițială a legii educației elaborată de comisia condură de Mircea Miclea. De asemenea, noul PMP vrea să existe o interdicție pentru tăierea pădurilor pentru altceva decât pentru mobilier și pentru lemne de foc pentru populație.

Traian Băsescu a mai spus că bugetul pentru apărare trebuie să fie de 2,2% din PIB anul viitor, subliniind că există proiecte pentru modernizare, dar că acestea nu au finanțare. Băsescu a mai spus și că în mediul rural încă mai rămân pete albe unde nici PMP, nici UNPR nu au organizații, afirmând că, în general, teritoriul este acoperit.