Ce i-a cerut azi Radu Mazăre premierului Ponta. „Tu crezi că oamenii sunt proști?!”

Publicat: 07 02. 2014, 17:27
Actualizat: 31 07. 2014, 14:26

Primarul Constanței, Radu Mazăre, pune condiții pentru a ajuta la campania electorală pentru alegerile europarlamentare în sprijinul PSD. Portul, după cum susține el, este una dintre promisiunile făcute de premierul Victor Ponta și USL, pe care Mazăre încă așteaptă să fie onorată.

„O să vedem in ce măsură își ține premierul și USL-ul promisiunile. Eu sunt un tip care îmi țin promisiunile și îmi place să susțin politicienii care își țin promisiunile. La Constanța au fost niște promisiuni făcute și aștept și eu, și constănțenii să fie onorate. Portul este una dintre ele. Ce înseamnă sprijin? Tu crezi că oamenii sunt proști? Oamenii nu văd dacă le-ai promis ceva acum un an de zile și dacă te-ai ținut de cuvânt? Atunci zic că mai dă-l în mă-sa p-ăla, nu s-a ținut de cuvânt, îl votez pe celălalt, nu-i pun eu mâna cu ștampila”, a declarat primarul, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat dacă îl mai susține pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, Radu Mazăre nu a spus nici da, nici nu, precizând că în continuare USL mai are probleme.

„Păi stai să vedem, mai e până atunci. Eu sunt unul dintre cei care am fost artizanul construcției USL. Numai cine nu face nu greșește, dar mai târâie un picior USL-ul”, a mai spus Mazăre.

Problema porturilor are o istorie mai veche. Atunci când USL avenit cu proiectul descentralizării, primarul Constanței a cerut ca și porturile să treacă în administrarea autorităților locale. Deși în primă fază premierul a susținut această idee, în proiectul final depus de vicepremierul Liviu Dragnea porturile nu au făcut obiectul descentralizării.