Ce i-a promis Cioloș lui liderului PND

Publicat: 13 11. 2015, 10:57
Actualizat: 25 11. 2015, 14:59

„Ne-a spus că nu intenționează să opereze tăieri sau să umble la lucrurile care funcționează, dar toate deciziile le va lua în momentul când va avea și poziția Finanțelor. (…) A spus că din punctul acesta de vedere tot ce a decis Parlamentul trebuie să rămână în vigoare, pentru că Guvernul în ultimă instanță trebuie să lucreze pe ce decide Parlamentul și toate deciziile le va lua în funcție de evaluările specialiștilor din Ministerul de Finanțe”, a spus Fenechiu.

Liderul PND a apreciat prestația premierului desemnat, afirmând că acesta nu a venit cu „abureli”. „Nu a venit cu abureli, nu a venit să spună domnule, o să răstorn lumea. (…) A avut o prezentare extrem de umană, deci nu a fost o variantă din asta cum suntem noi învățați, să ne spună facem, dregem. Nu. A fost tehnocrată”, a spus acesta.

Mai mult, Cioloș le-ar fi transmis parlamentarilor PND că este conștient că timpul pe care îl are în fruntea acestui Guvern este scurt și va trebui să-și aleagă cu grijă proiecte.

Daniel Fenechiu a precizat că, dacă lista de miniștri și programul de guvernare vor respecta angajamentele făcute joi de Cioloș, sunt șanse foarte mari ca cei 12 parlamentari PND să susțină Guvernul.