Ce îi va spune Ponta lui Barroso la Bruxelles

Publicat: 31 01. 2013, 14:56
Actualizat: 21 03. 2015, 18:27

Întâlnirea programată luni la Bruxelles între Victor Ponta și Jose Manuel Barroso nu ar avea de-a face, spune premierul, cu Raportul dur pe justiție, publicat ieri de Comisia Europenă. „Principalul subiect nu va fi cel legat de MCV. Sigur, vom vorbi și despre MCV, dar ce mă interesează este să vorbim de activarea programelor europene. Trebuie să fim siguri că se deblochează”, și-a anunțat Ponta agenda, de la Viena.

Spre deosebire de ceea ce Ponta a descris ca subiect principal al agendei sale, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey s-a arătat convins că „va fi o discuție despre MCV”.

Premierul suține că cel mai important subiect al discuției va fi însă bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani. „Săptămâna viitore, în Consiliul European, foarte posibil să se ia decizia privind bugetul. E clar că vor fi reduceri pentru România, important e să fie cât mai mici”, și-a nuanțat Ponta poziția de la anteriorul Summit al UE. În timpul campaniei electorale, la Consiliul European din noiembrie când au început primele discuții oficiale legate de buget și la care a participat tot președintele Traian Băsescu,  primul-minsitru susținea că România trebuie să obțină în jur de 45 de miliarde de euro fonduri europene, față de 34 cât a avut în exercițiul bugetar 2007-2013.