Ce legătură este între Scoția și Ținutul Secuiesc? Răspunsul vine de la liderul Uniunii maghiarilor din România, Kelemen Hunor

Publicat: 17 09. 2014, 23:12
Actualizat: 27 03. 2019, 03:31

Întrebat despre comparația pe care pe care unii o fac între Scoția și Ținutul Secuiesc, Kelemen a răspuns: „Nu există nicio asemănare între Ținutul Secuiesc și Scoția. Din punctul meu de vedere, e o greșeală uriașă să faci astfel de comparații, acolo e cu totul și cu totul altă situație, iar dacă cineva face o astfel de comparație, înseamnă că nu a înțeles nimic sau vrea să creeze o diversiune”.

Kelemen a adăugat că este „treaba” scoțienilor și a britanicilor ce fac, pentru că într-o democrație trebuie ascultate ambele părți.

„Trebuie să fii pregătit să lași libertatea de a spune fiecare ceea ce dorește”, a spus Kelemen.

Totodată, acesta a adăugat că, în opinia sa, referendumul pentru independența Scoției nu va avea reușită.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, miercuri seară, la deschiderea unei expoziții la Centrul de Arte Plastice din Transilvania.

Scoțienii votează joi dacă se vor separa de Marea Britanie, o decizie care ar aduce Scoției independența dar care ar însemna în același timp și pierderi pentru britanici de la mari actori la mâncare și peisaje specifice.