Ce mesaj i-a dus Băsescu Papei din partea Patriarhului

Publicat: 16 02. 2013, 00:34
Actualizat: 19 03. 2015, 22:27

Președintele Traian Băsescu i-a înmânat vineri Papei Benedict XVI și o scrisoare din partea Patriarhului Daniel. Potrivit unor surse oficiale, mesajul Patriarhului a fost acela că regretă retragerea lui Benedict XVI din scaunul pontifical  și că Biserica Ortodoxă Română „dorește să rămână în dialog cu Vaticanul”.

Scrisoarea Patriarhului ar fi fost bine primită la Vatican, cu atât mai mult cu cât ar fi singurul mesaj din lumea ortodoxă după anunțul retragerii făcut luni de Papă.Semnalul venit din partea Patriarhului are loc după ce în Italia s-a înființat o Mitropolie ortodoxă, acordul Papei fiind implicit.

În 2008, la vizita sa precedentă la Vatican, Traian Băsescu a fost indirect criticat de BOR că l-a invitat pe Papă în România fără ca Patriarhul să fi făcut demersuri similare in acest sens.

Prin Cardinalul Tarcisio Bertone, echivalentul premierului la Vatican, Biserica Catolică i-a sugerat, de cealaltă parte lui Traian Băsescu interesul pentru restituirea proprietăților revendicate mai ales de greco-catolicii din România și pentru Catedrala Sfântul Iosif din Capilală.