Ce răspunde Viorica Dăncilă la întrebarea „Garantați că nu veți da OUG pentru Legile justiției?”

Publicat: 29 01. 2018, 18:05
Actualizat: 29 01. 2018, 20:09

„De ce mă întrebați acum? Intrăm în detalii”, a fost replica premierului desemnat în legătură cu unul dintre subiectele care au scos în stradă zeci de mii de oameni. 

Premierul desemnat Viorica Dăncilă a susținut în Parlament că va conduce un guvern politic și acesta va răspunde doar în fața parlamentului și nu a altor instituții. „Niciun alt centru de putere, nicio altă instituție nu va putea spune guvernului ce are de făcut. Sunt total deschisă la dialog cu toate forțele politice, cu președintele. Vă propun acest dialog cu o singură condiție: să fie un dialog civilizat. Să lăsăm de o parte gesturile de spectacol ieftin”, a spus ea.

La rândul său, șeful PSD, Liviu Dragnea, a susținut că misiunea noului Cabinet este în logica suveranității României. „Guvernul este propus de o majoritate parlamentară rezultată din alegeri democratice, libere, constituționale. Coaliția PSD-ALDE vine cu o echipă guvernamentală care are în față o misiune: România e stat suveran, e de datoria noastră să apărăm această suveranitate cât trăim. (…) Adversarii noștri au depus eforturi mari să ne împiedice să guvernăm”, a spus liderul social-democrat. Liviu Dragnea i-a mulțumit lui Mihai Tudose pentru cum a condus guvernul și i-a transmis noului premier că așteaptă „să dea o nouă dimensiune relațiilor cu Uniunea Europeană”.