Ce recomandare îi face Crin Antonescu lui Daniel Morar după demisia Monei Pivniceru de la Justiție

Publicat: 26 03. 2013, 22:43
Actualizat: 30 07. 2014, 15:44

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a sugerat ca și Daniel Morar să-și dea demisia din fruntea Parchetului General, după desemnarea ca judecător la CCR, cum Mona Pivniceru și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției după ce a fost votată de Senat ca judecător la CCR.

„Doamna Mona Pivniceru își va da demisia din funcția de ministru al Justiției, ceea ce mă gândesc acum, apropo, ar putea să facă și domnul Daniel Morar desemnat judecător la CCR din funcția de prim-procuror. Dar, în fine, nu este treaba mea ce face domnul Daniel Morar, dar mă gândesc numai la faptul că decizia Monei Pivniceru arată într-adevăr o anumită viziune despre ce înseamnă ținuta și principiile acestei posturi. Dacă mâine Mona Pivniceru va demisiona foarte probabil premierul va asuma interimar acest portofoliu”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că „experiența” l-a recomandat pe premier pentru această funcție.

„Nu am știut că decizia a fost luată după o consultare cu președintele Băsescu. După părerea mea este bine ca orice interimat să dureze cât mai puțin, dar nu aș putea să spun acum cu exactitate”, a adăugat Antonescu.