Ce s-a discutat în ședința secretă a comisiei Roșia Montană. Documentul „secret de serviciu” primit de la RMGC

Publicat: 16 10. 2013, 19:24
Actualizat: 31 07. 2014, 07:01

Ședința comisiei speciale pentru Roșia Montană, ținută la secret cu explicația că se va discuta pe marginea licenței originale, s-a încheiat fără rezultat. Nu s-a discutat despre acea licență, ci doar s-a început depunerea de amendamente, majoritatea membrilor comisiei fiind împotriva proiectului  trimis de Guvern.

„Majoritatea colegilor mei, indiferent că sunt de la PSD sau PNL, au fost împotriva formei actuale a proiectului de lege. De aceea vor fi foarte multe amendamente, legea nu va rămâne așa”, a declarat Darius Vâlcov, președintele comisiei.

Un aspect important dezbătut în cadrul ședinței secrete a fost lista persoanelor publice care au fost în delegații plătite de RMGC, trimisă chiar de companie. Cu toate acestea, nici lista nu este publică, pentru că „a venit cu titlu Secret de Serviciu”.

„Lista a fost pusă la dispoziția tuturor membrilor comisiei care au consultat-o. A venit într-un document de la RMGC pe care scria secret de serviciu și suntem obligați prin lege să nu divulgăm date. Nu știu dacă este secret de serviciu sau nu, dar așa scria. Avem acces la ele, dar nu le putem divulga. Pentru știința dumneavoastră, nu vă pot spune ce este în listă, dar vă pot spune ce nu este. Nu am găsit niciun parlamentar sau membru al guvernului care să fi făcut aceste deplasări în diferite țări, nici politicieni. Lista conține foarte multe nume din mass media”, a precizat Vâlcov.