Ce șanse îi dă Blaga lui Macovei la șefia PDL

Publicat: 21 02. 2013, 13:18
Actualizat: 30 07. 2014, 11:37

Liderul PDL Vasile Blaga sesține că este la curent cu patul că grupul „reformiștilor” va depune o moțiune la Convenția partidului, dar că nu știe dacă Monica Macovei va fi liderul acestui demers și implicit contracandidata sa, având în vedere că partidul nu poate fi condus de la Bruxelles.

Întrebat dacă a avut o discuție cu Monica Macovei în legătură cu intenția acesteia de a candida la funcția de președinte al PDL, Vasile Blaga a răspuns: „Nu, dar asta fiecare hotărăște singur, dacă depune sau nu o moțiune. Știu, cred că va veni o moțiune și din zona respectivă, a spus-o încă de marți. Competiția este foarte binevenită”.

Blaga a adăugat că nu știe, însă, a cui va fi mioțiunea, deoarece partidul nu poate fi condus de pe poziția de europarlamentar.

„Cine va conduce moțiunea respectivă? Nu șiu, pentru că nu cred că poți fi și președinte de partid de pe poziția de europarlamentar. Dacă câștigi până la urmă o astfel de cursă, de bătălie internă, trebuie până la urmă să stai în București, pentru că partidul nu poate fi condus prin corespondență”, a arătat Blaga.

Liderul actual al PDL a negat și informațiile vehiculate recent potrivit cărora ar intenționa să o excludă din partid pe Elena Udrea, singura care și-a anunțat până acum intenția de a-l concura. „Apare o strategie incredibilă, că nu am altceva mai bun de făcut decât să o dau afară pe Elena Udrea. Nimic mai fals”, susține Blaga.