Ce scrie presa străină despre Mihai Răzvan Ungureanu, „șeful spionilor”

Redactor:
Ioana Nicolescu
România este deschidere de pagină pe CNN la secțiunea „Europa"

În presa străină, Mihai Răzvan Ungureanu este descris drept „șeful spionilor”. BBC scrie despre Ungureanu că „a terminat masterul la Universitatea Oxford și a fost ministru de Externe între 2004 și 2007, în timpul primului mandat al lui Traian Băsescu”.

România este deschidere de pagină pe CNN la secțiunea „Europa”. „Potrivit Constituției României, Ungureanu (43 de ani) este noul premier al țării numit în funcție de Băsescu. El are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a forma un nou guvern și a alege noi miniștri”.

Wall Street Journal scrie: „Președintele român Traian Băsescu l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu, șeful Serviciului de Informații Externe al țării, drept viitorul premier. Cel mai probabil, coaliția parlamentară care l-a susținut pe Emil Boc îl va susține și pe Ungureanu. „Reformele vor continua”, a promis Ungureanu care a fost și ministrul de Externe al României în trecut”.

Potrivit Blommberg Business Week, „premierul desemnat al României, Mihai Răzvan Ungureanu, a început discuțiile în vederea formării unui nou cabinet pentru a ridica în sondaje coaliția care se află la putere în urma protestelor violente care au avut loc ca urmare a măsurilor de austeritate luate pentru a plăti împrumuturi. Ungureanu, care a fost nominalizat de președintele Băsescu, ieri, după ce a demisionat Emil Boc, a început să se întâlnească cu liderii politici de la nouă dimineața în București. În 10 zile el trebuie să facă un nou guvern, care va trebui aprobat de parlament în cel mult 60 de zile”.

Reuters îl prezintă pe noul premier în felul următor: „Ungureanu, un istoric de 43 de ani și fost ministru de Externe, a spus că va continua reformele economice ale lui Boc în cadrul unui discurs scurt ținut la palatul prezidențial… Fondul Monetar Internațional, care a salvat economia României în 2009 cu un împrumut de 20 de miliarde de euro, împrumut condiționat de tăieri masive din cheltuielile guvernului, spune că nu se așteaptă la nici o schimbare majoră în urma demisiei lui Boc”.

Inchide