Ce se mai discută la comandament: ideea șefului CJ Prahova, venită când era „cocoțat” prin Oituz. Dialogul hazliu dintre Dragnea și un prefect

Publicat: 26 01. 2013, 13:08
Actualizat: 31 10. 2016, 19:23

Președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, i-a solicitat, sâmbătă, vicepremierului Liviu Dragnea să fie luată în calcul construirea unui tunel rutier prin Carpați, ideea care i-a venit pe când era „cocoțat” pe drumul care traversează Oituzul, iar Dragnea i-a spus că este posibil dacă „ne ajută Dumnezeu”

Solicitarea a fost făcută în cadrul comandamentului de iarnă convocat, sâmbătă, la Palatul Victoria, în momentul în care coordonatorul ședinței, Liviu Dragnea, intra în dialog cu autoritățile locale pentru a afla care sunt problemele cauzate de ninsoare și viscol. .

„Domnule vicepriministru, vă mulțumesc că ați condus comandamentul cu pricepere și am reușit în 16 ore să ajung, ieri, de la Chișinău la Ploiești. Am o singură rugăminte: în Planul de Dezvoltare Națională și Regională să facem și noi un tunel prin Carpați, că m-am cocoțat prin Oituz, aseară târziu, și mi-am dat seama că la câți mineri a avut țara asta noi n-am făcut un tunel prin Carpați, rutier, ca să mai scurtăm drumurile astea, să mergem mai bine”, i-a cerut Cosma lui Dragnea.

Vicepremierul a primit cu interes această propunere și a precizat că Guvernul ia în calcul astfel de investiții.

„Este prins în planul de dezvoltare.Țara a avut mulți mineri, domnule președinte, numai că în ultimii 23 de ani s-au cam risipit banii și n-a fost o dezvoltare bazată pe planuri strategice, știți foarte bine. Dacă Dumnezeu ne ajută și rămânem sănătoși și la minte și la trup, o să facem și ce spuneți dumneavoastră”, a afirmat Dragnea.

În cadrul comandamentului de iarnă a avut loc și un dialog hazliu între vicepremierul Liviu Dragnea și prefectul județului Vâlcea, Mircea Nadolu.

În momentul în care Dragnea a intrat în legătură cu autoritățile din Vâlcea, prefectul l-a asigurat că în județul său nu sunt evenimente deosebite.

„La Vâlcea n-avem probleme. Plouă, în partea de nord ninge slab”, a spus Nadolu.

„Dar ce e cu dumneavoastră de nu mai vorbiți la telefon?”, a întrebat Dragnea ironic, făcând aluzie la faptul că, în timpul unei videoconferințe convocate anterior, Mircea Nadolu vorbea la telefon și vicepremierul i-a atras atunci atenția.

„N-ați văzut dumneavoastră”, a răspuns prefectul de Vâlcea, timp în care cei prezenți au izbucnit în râs.

„Vă jucați”, a avertizat Dragnea.

„Pe telefon am toate informațiile, să știți”, s-a justificat Mircea Nadolu.

„Bine domnu’ prefect! Să nu primiți vreo informație proastă sau vreo veste proastă astăzi”, a spus Dragnea amenințător.

„Sperăm să nu primim”, a răspuns Nadolu.