Ce spune Alexandru Rafila despre o candidatură la alegerile prezidențiale

Publicat: 27 10. 2022, 17:05
Alexandru Rafila / Sursă Foto: Mediafax FOTO

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacău, că este prematur să se discute despre o eventuală candidatură a sa la Preşedinţia României.

Alexandru Rafila a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Ministrul Sănătăţii a precizat că este cea mai mare responsabilitate într-o ţară și este prematur să se discute despre asta.

„Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană – şi nu mă refer neapărat la mine – pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare, ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat joi, la Bacău, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu prilejul dării în folosinţă a heliportului unităţii sanitare.