Ce spune președintele Camerei Deputaților despre legea grațierii după stenograma discuției Șova – Hrebenciuc

Publicat: 20 10. 2014, 19:32
Actualizat: 18 05. 2015, 20:01

Întrebat dacă s-a discutat despre punerea pe ordinea de zi a legii amnistierii și grațierii, Zgonea a răspuns: „Nu, toată lumea este în campanie”.

„Eu sunt președintele Camerei și respect Regulamentul și Constituția, atributul de a introduce pe ordinea de zi a unui proiect de lege aparține comitetului liderilor. De 25 de ani este acest atribut al comitetului liderilor care propune ordinea de zi. Numai un lider de grup poate propune modificarea ordinii de zi”, a adăugat Zgonea.

Întrebat dacă discuția cu Hrebenciuc legată de legea grațierii și amnistierii a avut loc în biroul său, Zgonea a răspuns că el nu a fost la Parlament și nu avea cum să aibă loc această discuție în biroul său.

„Eu nu am fost aici. Cum să fie la mine în birou, dacă eu nu am fost aici? Vineri eram în țară. La mine în birou poate să fie un vicepreședinte care îmi ține locul în momentul în care eu public în Monitorul Oficial că sunt plecat într-o vizită oficială în afara României sau am un concediu medical. Altfel, niciun vicepreședinte nu se poate întâlni la mine în birou, fiecare dintre vicepreședinți au biroul său stabilit”, a mai spus Zgonea.