Ce spune Traian Băsescu despre a doua arestare a Elenei Udrea

Publicat: 01 03. 2015, 18:43

Venit la sediul PMP, unde a împărțit mărțișoare, Traian Băsescu le-a spus jurnaliștilor, din nou, că are încredere în Elena Udrea și în justiție. Întrebat cum comentează motivarea instanței în cazul celei de-a doua arestare a fostului ministru al Dezvoltării, Băsescu a spus că este doar „o modă a denunțurilor”.

„Vreau să spun un lucru pe care l-am mai spus și o să-l tot repet până când procesul se va termina la ultima instanță. Am încredere în justiție și am încredere în Elena Udrea. Că a apărut moda denunțătorilor, vom vedea. Dar eu am experiențe cu oameni care au spus de multe ori că m-a trimis Băsescu, mi-a spus Băsescu. Toți politicienii avem așa ceva în experiențele noastre. Important e ce s-a întâmplat în mod real. Eu am încredere în Elena Udrea”, a declarat el, la sediul PMP.

Elena Udrea a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile, pentru a doua oară, de data aceasta în dosarul „Gala Bute”. Mandatul de arestare a fost emis pentru infracțiunea de luare de mită, în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor mai multor firme.

În plus, întrebat dacă se vede premier, din partea PMP, fostul șef al statului a râs, precizând că speră ca partidul să se consolideze până în 2016.

„Hai să fim realiști. Dacă, așa cum mi-au spus azi, până la sfârșitul lui aprilie, vor reuși să facă toate conferințele județene și să aibă structuri solide de pe care să poate începe să construiască creștere relativ rapidă a partidului, sunt convins că în 2016 vor fi un partid important. Deocamdată nu au cu cine negocia”, a adăugat fostul președinte.

Traian Băsescu a venit și vineri, 27 februarie, la sediul PMP, însă liderii partidului erau plecați în teritoriu. Prima dată, fostul șef al statului a venit la sediul PMP pe 11 februarie, când și-a preluat biroul amenajat încă din decembrie 2014.