Ce spunea ministrul Ioan Mang în Opoziție: Majorarea salariilor bugetarilor fără reducerea CAS duce România ÎN COLAPS în 2013

Publicat: 06 05. 2012, 23:57
Actualizat: 06 05. 2012, 23:57

Senatorul PSD, Ioan Mang, susținea într-o declarație politică din luna martie că reîntregirea salariilor este o măsură populistă, mincinoasă și nedreaptă.

El atrăgea atenția că reîntregirea salariilor în luna iunie este prea aproape de data alegerilor, de aceea capătă o conotație populistă.

Mang considera măsura „nedreaptă”, deoarece vine doar în sprijinul personalului bugetar și nu se adresează și salariaților din mediul privat. „Creșterea salariilor în domeniul public duce la creșterea consumului pentru acești angajați, dar îl scade pentru restul economiei care trebuie să plătească pentru această creștere. Astfel, per total, nu are cum să ducă la creștere economică sustenabilă”, arăta senatorul PSD.

Pesedistul susținea că măsura este mincinoasă pentru că revenirea salariilor la nivelul din 2010 ar presupune o majorarea a salariilor bugetarilor cu 33,3%.

Mang pleda însă pentru reducerea CAS pentru angajator pe care o considera drept „o măsură strict necesară în cazul țării noastre”. Senatorul susținea că România are nevoie de reîntregirea salariilor, dar și de reducerea CAS, pentru că altfel se va intra în colaps în 2013.