Ce știe Elena Udrea despre dosarul Tel Drum: Am folosit politic situația de la Teleorman

Publicat: 27 11. 2017, 16:18
Actualizat: 25 03. 2019, 20:40

„Eu nu am primit sesizări despre Tel Drum. Nici nu era treaba mea să mă informeze pe mine SRI sau cine făcea informări despre Tel Drum. A existat un moment în 2011 și este plină presa de la acea vreme de declarațiile mele în care am dat exemplul de la Teleorman de proiect finanțat din fonduri europene care urma să aibă corecții financiare. Acestea însemnau că se încălcaseră niște reguli privind legislația de finanțare a proiectelor pe fonduri europene și se aplicau corecții. Adică autoritatea contractantă, beneficiarul, trebuia să plătească un procent din proiect din buzunarul propriu. Nu mai plăteam din fonduri europene. Adică nu era nimic penal. A fost un astfel de caz în 2011, la Tel Drum – la CJ Teleorman, de fapt, un proiect pe care-l lucra Tel Drum”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru a mai spus că, în anul 2011, situația de la Teleorman a fost folosită și politic, „înfierând” neregulile constatate, nefiind însă penale.

„Noi am folosit și politic situația de la Teleorman, am vorbit despre ea, am infierat cu mânie proletară adversarul politic de la CJ Teleorman pentru că acolo urma să aplicăm corecții. Nu era nimic penal, nu constatam lucruri penale. Banii nu erau recuperați, ci nu se mai plăteau. (…) Corecții s-au aplicat și la CJ Teleorman și în toate cazurile. Guvernul a luat decizia ca banii care urmau să fie plătiți din bugetul local să fie de fapt plătiți de la bugetul de stat. (….) Existau suspiciuni, cel puțin la nivel politic declarativ, eu tot timpul am făcut astfel de speculații referitoare la Tel Drum. N-am avut niciodată dovada că Tel Drum ar aparține lui Liviu Dragnea. Dar speculații din punct de vedere politic, pentru că era adversar, am făcut. Am recunoscut că am încercat să aflu prin angajații ministerului, prin colegi de partid dacă există vreo dovadă că această firmă îi aparține lui Liviu Dragnea pentru că ne-ar fi ajutat foarte mult politic să ieșim și să spunem că Liviu Dragnea are Tel Drum. Nu am găsit nicio astfel de dovadă. Am aflat că era cu acțiuni la purtător și nu se putea proba”, a mai spus sursa citată.

Elena Udrea a fost prezentă, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde a avut loc un nou termen în procesul dosarului „Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului a fost condamnat, în luna martie, la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, însă decizia a fost atacată, în prezent judecându-se apelul.