Cine a lipsit de la prima ședință de Guvern condusă de Fifor

Publicat: 17 01. 2018, 13:52
Actualizat: 17 01. 2018, 19:14
Vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, precum și cel al Fondurilor Europene, Marius Nica, nu participă la ședința de Guvern condusă de Mihai Fifor. Cei trei l-au susținut public pe Mihai Tudose, în timpul conflictului cu președintele PSD, Liviu Dragnea, înainte ca acesta să piardă sprijinul politic al PSD și să demisioneze.
 
În debutul ședinței de Guvern, premierul interimar, Mihai Fifor, a ținut să le mulțumească miniștrilor prezenți pentru că „în toată această perioadă” au depus eforturi în ministerele coordonate pentru ca activitatea să decurcă în mod normal.
 
„Suntem într-o ședință de Guvern absolut normală, în care lucrăm în temeiul legii cu atribuțiile pe care le are un guvern în situația în care noi ne aflăm. Prin urmare, continuăm să gestionăm fără niciun fel de problemă activitățile administrative, curente, pe care le avem și vom face lucrul acesta fără niciun fel de problemă”, a adăugat Fifor.
 
Mihai Fifor, ministrul Apărării, a fost desemnat premier interimar, marți, de către președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că  dorește o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern. Imediat după desemnare, Fifor a participat la la ședința Centrului Național de Conducere Integrată din MAI, pentru a verifica măsurile luate ca urmare a avertizărilor cod galben de vreme severă.
 
Întrebat dacă s-a discutat și despre demisia actualului șef al Poliției Române, Bogdan Despescu, Mihai Fifor a declarat: „Asta este o situație pe care o să o analizăm cu foarte mare atenție în cursul zilei de mâine (miercuri -n.r.) și o să luăm o decizie”
 
Mihai Tudose și-a depus demisia oficial marți dimineață, după ce, luni seară, anunțase că renunță la funcție ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD într-o ședință a Comitetului Executiv Național al partidului. 
 
Marți, într-o nouă ședință a CEx, PSD a propus-o pentru funcția de premier pe europarlamentarul Viorica Dăncilă.