Cine este noul ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă

Publicat: 26 01. 2018, 13:55
Actualizat: 11 02. 2019, 16:53

Om de afaceri, Dănuț Andrușcă are 49 de ani, este din Vânători – Neamț și a intrat în politică în 2012.

A absolvit Liceul „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

După 1990 și-a deschis prima afacere și câțiva ani mai târziu a cumpărat o societate specializată în producerea și comercializarea articolelor tehnice din cauciuc.

În 2012 a intrat în politică și a devenit consilier în Ministerul Economiei, de unde a fost desemnat director general la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, care producea apă grea pentru răcirea reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

Rezultatele obținute ca director RAAN l-au propulsat în noi funcții – director al Cupru Min SA – societate de interes național, aflată în subordinea Ministerului Economiei, dar și în cea de președintele Consiliului de Administrație al Conversmin SA, societate aflată în subordinea Ministerului Economiei.

În 2016 a candidat pentru un fotoliu de deputat la Neamț, fiind vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii și Servicii și reprezentat în comisia parlamentară de anchetă a Camereie Deputaților și Senatului privind Activitatea Autorității Naționale de Regmenemtare în domendiul Energiei.

Dănuț Andrușcă este căsătorit și are doi copii.

Dănuț Andrușca este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Economiei.