Cine este Sorin Grindeanu? Detaliul-SURPRIZĂ din CV-ul noului premier propus de PSD

Publicat: 29 12. 2016, 07:26

Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD, este președintele Consiliului Județean Timiș și a fost ministru al comunicațiilor în Guvernul Ponta. 

Potrivit declarației de avere, Sorin Grindeanu are 3 terenuri intravilane în Timiș și o casă de locuit, de 205 mp, în comuna Giroc, a vândut un apartament, în martie 2016, cu 30.000 de euro. La capitolul mașini, Grindeanu a trecut în declarația de avere un ATW. Premierul propus de PSD a împrumutat cu 83.500 de lei și 20.000 de euro SC Duo Farm SRL, farmacie la care lucrează soția sa, ca farmacist-diriginte. De asemenea, Grindeanu are un credit scadent în 2035 în valoare de 44.868 de euro.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA DE AVERE A LUI SORIN GRINDEANU

În perioada februarie 2013 – decembrie 2014 a fost membru în Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Potrivit CV-ului său, în 2013, Sorin Grindeanu a urmat un program postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul Științe Militare, Informații și Ordine Publică în cadrul Academiei Naționale de Informații. De asemenea, a urmat un curs de perfecționare în securitate, diplomație și politică externă  la Institutul Diplomatic Român.

CITEȘTE AICI CV-UL LUI SORIN GRINDEANU

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educația adulților la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000, Sorin Grindeanu a fost preparator la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, din noiembrie 2001până în ianuarie 2004 a fost director la Direcția pentru Tineret și Sport Jud. Timiș, în următorii trei ani a deținut funcția de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timișoara.

Sorin Grindeanu este a doua propunere de premier pe care PSD o face după ce Iohannis a refuzat nominalizarea lui Sevil Shhaideh.