Ciolacu: E normal ca președintele să-și dorească anticipate, vrea să schimbe acest guvern dezastruos

Publicat: 09 01. 2020, 20:03

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la Buzău, unde a partaicipat la conferința extraordinară a filialei județene, că este normal ca președintele Klaus Iohannis să își dorească alegeri anticipate.

„M-am uitat și eu la președintele României, îi înțeleg trăirile, înțeleg că observă și dânsul că România nu merge într-o direcție bună și consider că este normal să își dorească alegeri anticipate ca să poată să schimbe acest guvern dezastruos”, a spus Marcel Ciolacu, la Buzău.

El susține că toți factorii implicați trebuie să-și asume o eventuală demisie a actualului premier.

„Constituția România spune că în cazul în care guvernul este demis, se va incerca crearea altei majorități. Dacă printr-o demisie a actualului prim-ministru, fără niciun motiv, dorește să creeze o criză politică în România, într-un moment dificil, intr-un context complicat mondial, să-și asume toți cei care iau această decizie”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit acestuia, PSD va depune o moțiune de cenzură până în 29 februarie în Parlament.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va discuta, vineri la Cotroceni, cu prim-ministrul despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate.

Șeful statului a fost întrebat dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban și dacă acesta ar accepta, în vederea declanșării alegerilor anticipate.

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentur formarea unui nou Guvern. Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Dl Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.