Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziția adunată nu face 233 voturi

Publicat: 03 10. 2019, 11:19

„Moțiunea trece cu 233 de voturi. PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari, dar avem o veste bună, nici cele cinci partide adunate nu fac 233. Vom vedea joi la moțiunea de cenzură cine va avea câștig de cauză. (…) Ne vedem joi la moțiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, și după ce s-a citit astăzi moțiunea, mi s-a părut o moțiune în continuare neserioasă, nu văd nici un lider desprins pentru cele cinci partide, și cred că este un handicap în acest moment pentru a trece această moțiune. Nici măcar nu știu sau să ne spună cineva cine va fi premierul, sau un program de guvernare schițat”, a declarat Marcel Ciolacu, după plenul reunit al Parlamentului în care s-a citit moțiunea de cenzură.

El a amintit de moțiunea de cenzură pentru demiterea guvernului Ungureanu, care a trecut.

„Știți că a existat o moțiune care a trecut, atunci când a căzut guvernul Ungureanu. Spre surprinderea mea, culmea, atunci tot domnul Victor Ponta era implicat. Atunci a avut și un program și știau cineva va fi premier. Cam asta e diferența”, a adăugat Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților a precizat că a avut discuții cu Viorica Dăncilă.

„Am avut, întotdeauna am discuții cu doamna premier, în fiecare zi, și de câte ori este nevoie. Nu am discutat nici de declarațiile doamnei premier, nici despre declarațiile mele”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat dacă a avut discuții cu premierul Viorica Dăncilă.

Senatorul PNL Florin Cîțu a citit, joi, în plenul Parlamentului, moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

128 de parlamentari au fost prezenți în sala de plen la citirea moțiunii.

Moțiunea de cenzură trebuia să fie citită miercuri, iar votul ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, însă ordinea de zi a ședinței de miercuri a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Prin urmare, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură să fie citită într-un plen reunit, joi, ora 10.00, iar dezbaterea și votul urmează să aibă loc joia viitoare, tot de la ora 10.00.