VIDEO | Ciolacu: Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept

Publicat: 16 06. 2021, 00:28
Actualizat: 16 06. 2021, 10:28

This browser does not support the video element.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat marți seară într-o emisiune la România TV că dacă majoritatea parlamentară va forță schimbarea Avocatului Poporului, el va vorbi cu comisarii europeni și mai mult decât atât PSD va atacă decizia la Curtea Constituțională a României.

„Eu nu cred că s-a întâmplat așa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forță schimbarea Avocatului Poporului în afară de faptul că vom contesta la CCR cum am făcut și cu numirile de la Radio TV, nu voi vorbi vorbi cu comisarii europeni și nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept”, a declarat Ciolacu.

Acesta a afirmat că PSD și-a recâștigat credibilitatea în față Comisiei Europene și vor fi continuate aceste demersuri.

Cei din coaliția majoritară au schimbat și CNA-ul astăzi, în loc să se ocupe de PNRR, în loc să se ocupe de ce le-a transmis Iohannis să facă acolo. Ei au alte planuri, susține liderul social-democraților.

Camera Deputaţilor şi Senatul au respins, în plenul reunit de marţi, rapoartele de activitate privind Avocatul Poporului pe anii 2018, 2019 şi 2020.