Cioloș A DEMIS 10 prefecți

Publicat: 18 02. 2016, 17:18

Potrivit documentelor privind hotărârile de guvern, schimbările vizează încetarea mandatului și numirea în funcție pentru 10 posturi de prefect și două de subprefecți.

Astfel, prefectul județului Alba, Gheorghe Feneșer, a fost înlocuit cu Cornel Murg care a exercitat funcția de subprefect al aceluiași județ.

Prefectul de Argeș, Mihail Adrian Oprescu, a fost înlocuit din funcție cu Cristian Soare.

Prefectul județului BistrițaNăsăud, Ioan Ținteanu, a fost înlocuit cu Ovidiu-Victor Frenț, fost subprefect al aceluiași județ.

Prefectul de Botoșani, Costică Macaleți, a fost înlocuit cu Dan Nechifor.

La Brăila, Nicu Lucian Olteanu, a fost înlocuit cu Mădălina Cochino.

La Dâmbovița, Ioan Marinescu a fost înlocuit din funcția de prefect cu Antonel Jijîie, fost subprefect.

Prefectul de Gorj, Alin Vasile Văcaru, a fost înlocuit cu Gheorghe Paraschivu.

La SatuMare, Eugeniu Avram a fost schimbat din funcția de prefect, iar în locul acestuia a fost numit Radu Bud.

La Vaslui, Andrei Puică a fost schimbat din funcția de prefect cu Olteanu Daniel.

De asemenea, Grigoraș Marian a fost numit temporar în funcția de prefect al județului Iași.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcției și a cel puțin trei subprefecți.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunța schimbări semnificative la nivelul prefecților, după ce Execuitvul a analizat capacitatea de reacție a acestora și dorința lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecți vor fi numiți fără concurs, deoarece timpul e scurt.

„A fost o trecere în revistă a activității prefecților și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, miercuri, la finalul ședinței Executivului.

El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziție de Cabinetul Cioloș.