Cioloș critică Guvernul Orban: Până acum s-a bătut pasul pe loc

Publicat: 09 01. 2020, 07:35

„Am trecut însă și prin câteva teme interne pe care eu, PLUS și Alianța USR PLUS le considerăm urgente și pe care le-am mai discutat în decembrie. Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu premierul Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens”, a scris Cioloș, pe Facebook, după discuțiile purtate cu Orban la Bruxelles.

Liderul PLUS reproșează Guvernului Orban și că nu a desființat Secția Specială pentru magistrați, dar și că nu există un calendar pentru desființarea pensiilor speciale.

„Secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuția banilor pentru investiții în infrastructura mare – autostrăzi, căi ferate și spitale. Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a subliniat Cioloș, pe Facebook.