Cioloș: Deficitul a fost depășit prin măsuri populiste votate anul trecut în Parlament

Publicat: 23 05. 2017, 18:55
Actualizat: 27 03. 2019, 09:27

„Văd că cineva care are azi toate frâiele puterii, dar și responsabilitatea acestora, îmi cere să-i explic domnului Juncker cum stă treaba cu deficitul bugetar din România anului 2017. Nu am ce să-i explic eu domnului Juncker”, a scris Cioloș pe Facebook.

El precizează că a explicat deja românilor de ce deficitul a fost depășit prin măsuri populiste votate anul trecut în Parlament.

„Adevărata problemă e că neputința aceasta a domnului Dragnea de a explica fenomene economice, în ciuda unor decizii de cheltuieli anunțate triumfalist, se va traduce prin pierderi ce se vor simți în buzunarul românilor. Pentru că există riscul major ca ceea ce dă acum cu o mână, să trebuiască luat mai târziu cu două, tocmai din cauza iresponsabilității”, a adăugat Dacian Cioloș.

Întrebat despre constatarea Comisiei Europene că în 2016 s-a depășit ținta de 3%, președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a menționat că acest lucru poate fi discutat de Junker cu fostul premier Cioloș.

„Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloș foarte bine, că se întâlnesc foarte des”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus că România primește cartonașe galbene și atenționări de la Comisia Europeană, menționând că acestea sunt incorecte și că nu acesta este modul în care trebuie procedat cu un stat membru.