Cioloș, despre anticipate: Decizia ar trebui pusă în aplicare chiar de mâine. Așteptăm un calendar

Publicat: 10 01. 2020, 16:43
Dacian Cioloș, președintele partidului PLUS / Foto: caracter ilustrativ

„Astăzi (vineri-n.r), președintele Iohannis și prim-ministrul Orban au anunțat că au căzut de acord asupra declanșării alegerilor anticipate, dar încă mai studiază diferite alternative pentru a realiza acest lucru. Foarte bine. Noi, PLUS, spunem asta de trei luni și, firesc, susținem decizia. Dacă decizia este deja luată, așa cum declară prim-ministrul, ea ar trebui pusă în aplicare chiar de mâine. Așteptăm, așadar, o propunere de calendar și de proces”, a scris Cioloș, pe Facebook.

Liderul PLUS subliniază că, dacă Guvernul vrea cu adevărat declanșarea alegerilor anticipate, nu mai este nevoie de „discuții interminabile și comisii de analiză”.

„Nu sunt necesare discuții interminabile și comisii de analiză sau reflecție. Dacă Guvernul Orban își dorește cu adevărat anticipate, depinde exclusiv de acesta ca ele să aibă loc. Așteptăm”, a adăugat Cioloș.

Reacția vine în contextul în care Ludovic Orban a anunțat, vineri, că a stabilit cu președintele Klaus Iohannis organizarea de alegeri anticipate.