Cioloș, despre „paradoxul” serviciilor secrete din România

Publicat: 25 05. 2016, 12:23

„Au mai fost discutate la alte ședințe CSAT activitatea serviciilor, când și-au prezentat raportul de activitate și sunt convins că domnul președinte Iohannis, dacă va consideră necesar, va cere acest lucru. Dar Hexi Pharma și alte lucruri de acest gen nu cred că doar serviciile de informații pot rezolva această problema”, a spus premierul, într-un interviu pentru Digi 24.

Șeful Executivului a mai spus că în spațiul public există o atitudine paradoxală față de implicarea sau neimplicarea serviciilor în decizii importante și că, în acest context, ar fi necesară o clarificare a ceea ce vrea societatea.

„E totuși paradoxal, pe de o parte ne revoltăm câteodată că serviciile de informații se implică prea mult în decizii importante pentru societate, în decizii administrative, și, pe de altă parte, când apar probleme, în loc să ne punem întrebarea cum putem reforma sistemul și dacă suntem capabili să acceptăm o reformă a sistemului, ne plângem că nu se implică prea mult serviciile de informații. Cred că trebuie să decidem la un moment dat ce vrem să facem și dacă vrem să ne asumăm anumite schimbări”, a mai declarat Dacian Cioloș.