Cioloș îi transmite lui Ciolacu să-l dea afară pe Ponta din Guvern / Romașcanu: Cioloș a încheiat mandatul cu titulatura de MINISTRU ZERO

Publicat: 05 02. 2024, 18:24

This browser does not support the video element.

Dacian Cioloș reacționează la acuzațiile PSD și îi cere premierului Marcel Ciolacu să-l dea afară pe Victor Ponta din Guvern. Fostul premier comentează, într-o postare pe Facebook, că PSD a ales să-l apere pe Ponta și „să se scufunde împreună cu el”.

Reacția lui Cioloș vine după acuzațiile lansate de PSD, conform cărora, fostul prim-ministru „a știut că va afecta interesele României în litigiul deja deschis cu deținătorul dreptului de exploatare, atunci când a aprobat depunerea cererii de includere în patrimoniul universal UNESCO a perimetrului de la Roșia Montană”.

În replică, Cioloș spune că Marcel Ciolacu ar vrea ca altcineva să plătească pentru ceea ce s-a angajat Victor Ponta, în numele statului român.

Marcel Ciolacu, aflat în campanie, ar vrea ca altcineva să plătească prejudiciile pentru oalele sparte de prietenul său Ponta, care s-a angajat, în 2013, în numele statului român, să dea în exploatare acel zăcământ știind că este protejat prin lege. Angajament pe care tot Ponta și tot PSD-ul l-au trântit în Parlament și au dat ocazia companiei miniere să le ceară bani românilor.

I-a tăiat elanul lui Dacian Cioloș senatorul PSD Lucian Romașcanu, care este convins că „toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță, vor fi făcute publice”.

Ca să-i tăiem elanul din prima, Cioloș nu e Guvernul zero, e Guvernul multe miliarde cu minus și restul celor care au luat decizii în această direcție. În acest moment, până la finalizarea procesului cu o decizie, toată comunicarea dintre ministere, Guvern și echipa de avocați este confidențială. Eu sunt convins că după ce se va ajunge la o concluzie, (… ) sunt convins că toate documentele care vor arăta implicarea extrem de toxică a Guvernului Cioloș și a Guvernului Orban în această speță vor fi făcute publice, spune senatorul PSD.

Romașcanu îl acuză pe Cioloș că a luat decizii, din poziția de premier, „parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces”.

Toate deciziile pe care le-au luat au fost parcă în direcția de a da argumente avocaților celor de la Roșia Montană în a câștiga acest proces. Prima chestiune a fost acea introducere, în ultima zi de mandat, pe lista indicativă UNESCO a Roșiei Montane de către Corina Șuteu. Un lucru făcut fără consultarea colegilor din guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât e o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important, pornit tot de dreapta, nu știu de ce se vorbește de Ponta aici, că a fost un acord, înțeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu, pe ultima secundă, fără să te consulți cu nimeni. Dar, înțeleg, că a existat acordul lui Dacian Cioloș, să înscrii Roșia Montană, dând un argument echipei de avocați ai Roșii Montane se spune că nu se poate exploata.

CITEȘTE ȘI:

PSD pune TUNURILE pe DACIAN CIOLOȘ în cazul Roșia Montană / „A știut că va afecta interesele României”

Ciolacu, despre cazul Roșia Montană: Nota de plată pentru toate tâmpeniile altora vine la mine / Premierul se ocupă ca românii să afle adevărul

Compania Gabriel Resources cere României DESPĂGUBIRI totale de 6,5 miliarde de dolari. Cum a ajuns să se dubleze suma față de cea solicitată inițial