Cioloș și-a pus miniștrii să prezinte „greaua moștenire” de la fiecare minister

Publicat: 16 06. 2016, 22:28

„Atacurile pe care le-am văzut în ultima perioadă la adresa Guvernului, a activității Guvernului-se ajunge până la a spune că acest Guvern lucrează împotriva intereselor românilor și, eu știu, pentru tot felul de interese din afara țării-atacuri în care Guvernul este acuzat de foarte multe lucruri care(…) țin de ineficiența activității Guvernului precedent sau a guvernelor precedente, probleme pe care acest Guvern le-a moștenit și pe care a trebuit să le rezolve de urgență. Mi-asum și faptul că nu am comunicat suficient pe aceste situații, pe care le-am identificat, și probleme pe care a trebuit să le rezolvăm. Se încearcă acum să se pună în cârca Guvernului actual nerealizări sau întârzieri datorate ineficienței acțiunii guvernelor anterioare”, a spus Cioloș, joi, la finalul ședinței Executivului.

El a anunțat că le-a cerut membrilor Cabinetului să informeze opinia publică despre situația pe care fiecare a găsit-o la ministerul pe care-l coordonează.

„Am cerut miniștrilor, păstrând decența și echidistanța și echilibrul pe care ni le-am asumat încă de la început, ca în zilele și săptămânile următoare să fie mai activi din punct de vedere al comunicării și să prezinte lucrurile așa cum stau, măsurile care au fost luate și care vor fi luate de Guvern pentru a rezolva anumite probleme, dar prezentând și situația pe care am găsit-o și problemele pe care a trebuit să le rezolvăm pentru că mi se pare important ca cetățenii să fie bine informați, să fie în cunoștință de cauză și apoi, sigur, fiecare va judeca cum va crede de cuviință astfel de atitudini pe care le văd în această perioadă. Unele pot să le înțeleg, pentru că e campanie electorală, dar nu înțeleg ca acest Guvern să își asume lucruri care nu țin de responsabilitatea Guvernului acesta”, a mai spus premierul.