Cîțu: Când intri în politică îţi pui pielea la bătaie. Am văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică, dispar

Publicat: 09 07. 2021, 23:04
Florin Cîțu / Sursa FOTO: facebook.com/florinVcitu

Premierul Florin Cîţu a afirmat vineri seara, că asumarea vieții politice implică o mare responsabilitate, și ar trebui „să îţi pui pielea în bătaie” pentru binele țării, însă foarte mulți politicieni dispar de pe scenă politică fără să facă nimic concret pentru România. De asemenea Cîțu subliniază ideea că politicienii să renunțe la compromisuri pentru a câștigă capital electoral.

„Când intri în politică te hotărăşți să îţi asumi ceva, ăsta este primul pas – să îţi pui pielea în bătaie. Dar am văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar. Ei sunt în politică, dar dispar de pe scenă politică.

Cumva ştim că au fost în politică 20, 30 de ani, dar când ne uităm să vedem ce au făcut în politică, sau ce au făcut pentru România în acest timp, vedem că nu prea au făcut nimic. Asta înseamnă de fapt să îţi pui pielea la bătaie, să faci fără compromisuri lucruri, indiferent de riscuri, indiferent dacă ţi se spune că o măsură care este bună pentru români s-ar putea să te coste electoral pe termen scurt, asumăţi-o pentru că este bună pentru români şi de aceea intrăm în politică.

Dacă ţi se spune că o măsură care dezvoltă România, ajută tineretul, te costă electoral pe termen scurt, uitaţi acest lucru, asumaţi-vă, pentru că de aceea am intrat în politică. Dacă nu, nu mai intrăm în politică. Acesta este de fapt mesajul acestei generaţii, ceea ce vrem noi să facem, ne asumăm totul până la capăt şi mergem şi le spunem tuturor că acum este ori varianta noastră, ori nu este o altă variantă. Mergem fără compromisuri, de aceea sunteţi generaţia altfel pentru că nu acceptaţi compromisuri”, a afirmat Florin Cîţu,